Ovokalt, men kul: Använd ingen el den 10/2 kl 19-20

Allt från Public Enemy till Prokoviev - inte nödvändigtvis vokalorienterat.

Ovokalt, men kul: Använd ingen el den 10/2 kl 19-20

Inläggav goka » 9 februari 2004, 16:58

Det vore lite skoj att hjälpa till.. :)
-----------------------

Var med i Hjärnkontorets jätte-experiment! (10 februari 2004)
Experimentet
Direkt efter vårens första program 10 februari 2004 klockan 19.00 prick, ber vi alla våra tittare att undvika använda el ända fram till 20.00! Släck alla lampor, vrid ner elementen, sätt inte på ugnen, stäng av datorn, stereon, diskmaskinen, kaffebryggaren, microvågsugnen, spisen osv... Ta istället fram allt som inte drar el: dvs sällskapsspel, filtar, mat som inte behöver värmas osv. Målet är att minska elkonsumtionen såpass mycket att den är synbar i regionala mätningar.

För att vi ska lyckas med vårt jätte-experiment måste ungefär 1% av den totala elkonsumtionen påverkas. Det kan låta lite, men det innebär att flera hundratusen människor måste engagera sig i experimentet.

Varför?
Vi borde bli mer medvetna om hur vi använder energi och tänka på att inte slösa med energi i onödan. Varför, jo all energi kommer någonstans ifrån och påverkar miljön på ett eller annat sätt. I Sverige förbrukar vi betydligt mer energi än på många andra platser på jorden. Vi använder till exempel lika mycket energi på tre dagar som man gör i Somalia på ett helt år.

Vill du vara med?
För att vi ska veta hur många personer som deltar i experimentet vill vi att du anmäler dig via mail eller brev. Det kostar självklart ingenting att medverka i detta. I anmälan vill vi att du skriver hur många personer du får med dig i experimentet. Ju fler vi blir, desto större chans har vi att lyckas! Så säg till dina familjemedlemmer, ditt fotbollslag, din klass, ja, kanske till och med hela skolan. Tipsa gärna din lärare, rektor, grannar,
kompisar, släktingar... ja, så många som möjligt - om detta.

Din anmälan skickar! du sen via mail till Hjarnkontoret@svt.se eller via brev till Hjärnkontoret, Sveriges Television, 105 10 Stockholm.'

Döp mailet eller brevet till: "Energi".
Mer information om experimentet får du även i vårens premiärprogram den 10 februari 2004 kl.18.30 i SVT1.
goka
Site Admin
 
Inlägg: 188
Blev medlem: 6 mars 2003, 18:03

Återgå till Allmänt om musik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron